Modul-System och Bilbyggarna på Wallhamn inleder samarbete om installation av Modul-Systems nya lätt

Det är stort förändringstryck inom bilindustrin och den 1 september 2019 kommer EU och Sverige att implementera regelverket WLTP även för Lätta Lastbilar. I korthet är vår bedömning på Modul-System att vikten på produkterna som monteras i bil kommer att bli underlag för beskattning och därför är en låg vikt till fördel även vid inköpet då skatten förmodligen kommer att bli lägre.

Parallellt med utvecklingen av vårt inredningssortiment Modul-System har vi även utvecklat golv & vägg sortimentet Modul-Floor. Modul-Floor är en helt ny typ av golvinstallation i Lätta Lastbilar. Istället för att skära ut en komplett golvskiva i plywood har Modul-System utvecklat en golvlösning som påminner om hur man installerar exempelvis parkettgolv. Mittsektionerna är 80x120 cm och sedan är golv-sidorna längst ut i karossen anpassade efter respektive bilmodell. Istället för att borra i karossen limmas Modul-Floor fast i bilen. När bilens leasingperiod löper ut tar man enkelt ut inredningen och lämnar Modul-Floor golvet kvar i bilen. Att inte längre borra i transportbilen leder till ett bättre andrahandsvärde och att inte bilen blir skadad. I en elbil är det förbjudet att borra i karossen. I genomsnitt är Modul-Floor ca 20% lättare än ett plywood golv. Hos flera bilmärken finns möjligheten att kunden kan beställa transportbilen utan trägolv - under förutsättning att man ber om detta.
Ett av Modul-Systems äldsta samarbeten i Sverige är samarbetet med Bilbyggarna på Wallhamn. Wallhamn är importhamn för ett flertal bilmärken och Wallhamn är den första importhamnen i Sverige som tagit i bruk en separat yta för att installera Modul-Floor. Bilbyggarna har en stor och flexibel anläggning för alla typer av fordonsbygg-nationer och gemensamt ser Modul-System och Bilbyggarna stor potential i att skapa lätta och starka byggnationer.
För mer information om Modul-Floor och installation av Modul-Floor hos Bilbyggarna, vänligen kontakta henrik.persson@modul-system.com 0705 46 87 08 eller joakim.witte@wallhamn.com 0735 20 99 76