Flexibel frakt direkt från hyllan

Med Sortimos nya hyllsystem FlexRack säkras allt från mindre paket till större kollin i en flexibel, stabil och driftsreducerad transport när transportfordonet är i rörelse. Det utrymmesbesparande systemet rymmer oanade kombinationsmöjligheter och är både extremt starkt och lätt, tack vare dess höga andel fiberkomposit.

Säker godstransport kräver stabil, pålitlig och robust fordonsinredning. Därför har Sortimo, som är Europas ledande leverantör av mobila transportsystem, lanserat det innovativa hyllsystemet FlexRack. Med FlexRack får transportfordonet en säker, effektiv och inte minst flexibel transport av allt från mindre paket till större kollin.

Vikbart system sparar utrymme
Systemet ger överblick över transportfordonet såväl som hanteringen av lasten och kan både anpassas till den specifika bilmodellen som användarens individuella behov. De vikbara hyllorna säkrar samtidigt optimalt platsutnyttjande av lastutrymmet, samt förvaring av både smått och platskrävande gods när tranpsortfordonet är i rörelse. Hyllsystemet är specialdesignat efter våra erfarenheter om vilka krav kurir- express- och paketdistribution ställer på fordonsinredningen, berättar Sortimos försäljningschef Johan Ernst om FlexRack.
Med en lastförmåga på 120 kg per hylla är det möjligt att transportera allt från stora och långa till mindre paket. Hyllorna kan justeras mot bilens insida på såväl höjden som på längden, vilket ger en flexibel och utrymmesbesparande anpassning av lasten. Lastsäkringssystemet ProSafe, som är en integrerad del av FlexRack, ger dessutom möjlighet att fastgöra lasten både lodrätt och vågrätt för att undvika skador.

Får sin styrka från fiberkomposit
Det innovativa systemet är framställt med en hög procentandel fiberkompositmaterial, vilket ger det en extrem styrka utan att öka dess vikt. Fiberkompositmaterial används flitigt i bilindustrin, bl.a. i förbindelse med innovativa transportfordonstyper, sportbilar m.m. På det sättet infrias de tuffaste kraven på godstransporter samtidigt som driftskostnaderna hålls nere tack vare den reducerade tids- och bränsleförbrukningen.
Läs mer om FlexRack här: http://www.sortimo.se/service-kontakt/kataloger/