Berco inviger ny produktionslina

Bercos samarbete med VW växer sig allt större. Under torsdagen invigde Skellefteåföretaget en helt ny produktionslina för lätta transportskåp i lokalerna på Degerbyn. Från starten år 2001 har Berco tillverkat och sålt över 3.000 transportskåp till Volkswagen Crafter transportbil. 

Det är på grund av ökad efterfrågan som Skellefteåföretaget under hösten har driftsatt en ny produktionslina för tillverkning av transportskåp till Volkswagen. På torsdagsförmiddagen var det dags för officiell invigning med en rad prominenta gäster på plats, bland annat en rad representanter från branschen.
     – Detta är en viktig milstolpe för oss på Berco, säger Jim Wallström, vd på företaget, och fortsätter:
    – Den här satsningen på ny produktionslina ger ökad kvalitet och precision, en väsentligt ökad produktionskapacitet, minskade slöserier och kortar ned ledtiderna.
     Och just kvalitet är ledordet när storföretaget väljer en leverantör baserad långt norrut, konstaterar Hans Turemark, som är märkeschef för Volkswagen Transportbilar.
    – Vi har haft ett jättebra samarbete under många år och det har inneburit att våra skåp har förbättrats kontinuerligt – tack vare inspel från både oss och de som arbetar här i produktionen. Det betyder mycket för oss och när man ser sig omkring bland de övriga konkurrenterna så har i vart fall vi inte hittat någon som matchar våra behov lika bra.
     – Vårt långvariga samarbete med Berco har genererat i en transportbil som är mycket lämplig för våra nordiska förhållande med snö och kyla. Detta har gjort Volkswagen Crafter med Volymax skåp till en av de mest sålda transportbilarna i Sverige, säger Hans Turemark, Märkeschef för Volkswagen Transportbilar.
     Skellefteåföretaget räknar med att 12 transportskåp ska lämna linan varje vecka. Några massiva nyanställningar efter invigningen betyder inte satsningen.
     – Kanske någon enstaka till, vi har redan anställt ett antal, säger Nicklas Berglund, produktionsledare och tillägger:
     – Däremot innebär det här en starkare och stabilare grund att stå på för företaget. Vi har just nu ett antal projekt igång och ingen av de som är verksamma där ska behöva lämna oss.
     På plats för att sköta saxen vid bandklippningen fanns kommunalrådet Lorents Burman.
     – Det är verkligen härligt när duktiga företag i vår stad utmärker sig så väl att de ror hem den här typen av affärer. Det är precis så här vi vill ha det.