Smygvisning på EasyLoad Compact

Onsdagen den 9 december höll System Edström en liten smygvisning på den nya hantverkarkranen EasyLoad Compact. Efter att ca 100 förare av lite större skåpbilar fått lyfthjälp av EasyLoad 250 kg och Tunglyftaren EasyLoad 500kg kommer nu snart den kompakta versionen för mindre skåpbilar typ Caddy, Connect, Kangoo etc. Den lyfter 200 kg och har den kluriga finessen att den kan lasta både från bakdörrarna och från sidodörren!

– Den nya kompakta kommer att fylla ett behov som finns med lyfthjälp även i de små skåpbilarna. Redan på smygpremiären kom flera användningsområden som vi på System Edström inte hade tänkt på, tex kakelsättarna. De lyfter mycket tungt flera gånger om dagen. Med EasyLoad Compact så får de hjälp med de tunga lyften in och ur!
– Att kranen/traversen dessutom går att svänga runt, så att den fungerar både genom bakdörr och sidodörr är superbt på trånga byggarbetsplatser!
Den första gruppen som ”hittade” de vanliga EasyLoad-traverserna var vatten- och avloppsföretagen. De såg snabbt möjligheten att kunna sänka ner sina tunga pumpar i avloppsbrunnarna under mark. De hade tidigare haft små dyra hydrauliska kranar som lyfte dessa ut ur bilen, för att sedan lyfta manuellt ner under marknivå. Nu kunde de, men hjälp av vajern, göra hela arbetsinsatsen i ett enda moment!
Efter det har fler och fler yrkesgrupper hittat fördelen med EasyLoad, och idag används den av alla som har något tungt att hantera.
En liten film från Compact-premiären: https://youtu.be/o99pq7F4KOI