Multifunktionsskåp ger nya möjligheter vid lastning

Hur många gånger har man inte varit i den situationen, att tänk om taket hade varit lite högre eller tänk om jag kunde lastat från sidan istället.
   Berco utvecklar nu ett skåp som ska kunna ta de flesta typer av last samt möjligheten att kunna lasta från tre olika håll: bak, sida och uppifrån.

Multifunktionsskåpet kommer ha samma dimensioner som våra standard transportskåp med en längd av 4280 mm, invändig bredd 2130 mm och invändig höjd 2100 mm inuti under kapelltaket. Skåpet har öppningsbar sida, infällda förankringar i golv, två rader förankringsskenor i skåpet, skjutbar kapelltak, taket öppnas genom att man skjuter det framåt. Topphängd lucka utsvängbar med överliggare till höger för fri inlastning bak. När kapelltaket är stängt fungerar fälluckan som på standardskåpet.
   Första bilen är såld till Mats Björkman på Enköpings Bilkompani i Enköping. Kunden är en åkare som har flera bilar i 3.5 tons klassen. Men som har varit ut efter en bil som han ska kunna transportera alla typer av gods i.